Med passion för enkelhet, användbarhet, känsla och upplevelse.

Så vad är jag för en? SYNKD är mitt nya projekt där jag satsar på att frilansa inom webbdesign, användbarhet, interaktionsdesign men även profilprogram och trycksaker i mindre skala. Jag har ca 12 års samlad erfarenhet som Webb Art Director/ AD. Dom senaste tre åren har jag jobbat med design för E-handel och CMS. Först på Incordia och sen på Litium E-commerce. Innan dess webb-AD i byråvärlden.
Åren innan jag började med webb och mest höll på med trycksaker var jag bl a Handledare/ utbildare i grafisk form och foto, Grafisk formgivare, och även från allra första början som Originalare. På den tiden det handlade om omfångsberäkning, repro och skalpell :-)

Jag gillar att hålla mig vaken inom det jag pysslar med. Därför har jag gått en del högskolekurser bredvid jobbet senaste åren. Främst i Interaktion, design och användbarhet som intresserar mig en hel del. Intressant hur folk tänker och gör på webben. Inte alltid som man tror. Har även gått kurser i ljud och bild för webb, videoredigering, podcasting, css mm.

Är från grunden utbildad på bl.a RMI Berghs Reklamskola i Stockholm. Fick då ett stipendium med motivationen: "För findstämdhet och känsla i sin formgivning". Det är också något jag eftersträvar fortfarande. Viktigt. Jag är en tjej som litar på magkänslan och går mycket på den och intuition när jag formger. Känner in, lyssnar, men sätter mig också noga in i det jag ska göra. Ett grundligt förarbete (och en tydlig brief från kunden) förenklar processen när man sedan går vidare med flödet, interaktionen och får fram den rätta helhetskänslan i den slutgiltiga designen. Jag brukar gärna hålla formspråket rent, enkelt och tydligt.

Se gärna några axplock av dom jobb jag gjort senaste tiden på min portfoliosida,
där du även kan läsa referenser från några f.d kollegor.

E-post: mie@synkd.se

Skype: miekarlsson

MSN: mie.karlsson@comhem.se

Tel: 070-729 55 51

Adress: Möllegränden 18, Helsingborg